Ponnier

Idag tog jag sovmorgon, åkte till Laura vid 11.30 och hon har haft lite "vila" i ca 2 veckor, eller hon har ju hanterats, varit med när det varit hoppning på banan, tränats vid häst vid hand osv men inget sånt som jag tränar henne. Idag hade hon valt att ha ler-spa dag, sen provade vi två sadlar på henne och en passade jätte bra som invänjningssadel. Longerade henne idag på banan och tur var väl det!
 
Hon var lite loj idag och hade fokus någon helt annan stans, men tillslut fick jag henne nogorlunda på en volt runt mig (hon vill gärna krypa in emot mig på ena halvan av volten) och idag tog jag även galopp på henne och då var hon tvungen att testa sadeln och hej vilka bocksprång det blev, tur ingen satt på! Hel vild, men det är allt kul att se lite fart och fläkt också. Så då vart jag ännu mera noga med att hon inte skulle gå emot mig på volten utan hon ska hålla sig där ute. I morgon ska jag dit igen så får vi se vilket humör damen är på, antingen blir det longering eller tömkörning, jag hoppas på tömkörning.
 
Åkte sen till mitt stall, där fick jag äran att rida Bponnyn Sherkhan och oj vilken underbar ponny! Jag trodde det skulle kännas jätte litet att hoppa upp på honom men nej då det gjorde det inte. Kände mig inte så frukstansvärt stor på honom heller, eller ja hade ju hoppsadel med mina hoppläder om jag hade haft dressyrsadeln hade det någon känts som jag var enorm! Började känna lite på honom och kolla läget, lite stel i högersidan var han men han har även stått en längre tid. Gjorde lite volter för att få han att lyssna och för att få chans att hitta knapparna. 
 
Det var ju länge sen jag red ordentligt så det tar lite längre tid att hitta knapparna än vad det gjorde förr när jag hoppade upp på nya hästar, men jag hittade mig själv och min sists och då hittade jag hans knappar också. Gjorde lite skänkelvikningar för att mjukgöra bakkärran och sen lite skritt-trav övergångar. Passade även på att trava över en cavaletti bom som Marie la fram åt Sofia. Tog en galopp i båda varven och han fattade rätt på en gång. Han orkade inte riktigt bära sig fyrkanten runt. Sen tog Sofia över och det såg väldigt bra ut och det är verkligen en super rolig ponny!
 
Det ända jag inte kunde släppa på honom var att han hade så fruktansvärt små och söta öron när jag satt på, hur gulligt?! Annars är det ju stora som hus öron men dessa tittade upp ett par cm från all päls och man bara, och när dom där for fram och tillbaka medans jag red såg det hur sött ut som helst. Kunde knappt ta upp blicken för just öronen haha!
 
Sensei fick komma in och borstas lite idag bara. Tänkte ta kort på tränset med lyckoängeln men glömde ju såklart det! Ska göra det i morgon om jag kommer ihåg.
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | |
Upp