Uteritt

Idag var mamma och jag en sväng på Nora marken i det fina men kalla blås vädret. Köpte lite nötter/godis, brända mandlar och fick en super fin väska av mamma ♥ Käkade och sen tog vi ångloket ifrån Nora till bilen och rullade hemåt.
 
Åkte och fixade åt Fanta, hon vilar och ska skrittas igen på måndag och får se om det blir träning på tis eller ons beroende på hur det passar, för jag börjar ju skolan på tisdag!
 
Åkte direkt ut till Emma's stall där uteritt på Frippe stod på schemat, Frippe är en valack på 5 år som har lite humör när man rider ut och lite tittig mm. Har sagt till hans ägare Susanne att jag gärna rider ut på honom och hjälper till där så är glad att jag får chansen att få rida en lite mer utmaning på uteritter eftersom att dom senaste unghästarna jag ridit har varit så otroligt snälla ute. Sen att Frippe är en jätte fin dressyrhäst är ju bara plus i kanten.
 
Red till Lunedet och tillbaka, eller inne i skogen vid Lunedet. Kände redan första steget vi tog att Frippe skulle testa mig idag och han var spänd som en fiolsträng första 15 min. Först var det läskigt med maskinerna på gården och ensilagebalara tror Utin gömde sig där bakom och smög runt så han blåste upp sig men var inga problem att komma förbi. Sen skulle vi gå förbi en typ grävmaskin som var ganska så tajt emellan och hästarna fjantade, jag blev lite nervös för det var ett djupt dike, eller såg ut som det i allafall och planen var att inte undersöka det. Men vi tog oss förbi men han var nära på att börja trava förbi haha. Över vägen var inga problem och inte heller att möta två bilar från båda håll det rörde han inte en fena för.
 
Sen kom ensilagebalar igen och han trodde nog Utin hade följt med till dom så han provade om han var tvungen att gå förbi och kickade två gånger emot skänkeln och såklart var Calle och Emma precis bakom så ville inte att han skulle träffa dom. Kom förbi och då var det kabeltrummor på båda sidor, han kollade men gick förbi. 
 
In i skogen gick kalas bra, mycket mygg så han ville där ifrån bara men absolut inga problem att hålla i honom och lugna ner honom, så det är han väldigt väluppfostrad med måste jag säga! Travade en bra bit och så kom vi till en stig och där inne var det massa grenar som hade fallit över vägen, så vi fick sakta av och ducka under, Emmas rygg nuddade en gren och hon sitter ju längre ner än mig så jag funderade på hur det skulle gå för mig, men tacka för att jag övat voltige som liten för jag kröp ner längst med vänstersida av Frippes hals och kom under galant. 
 
Forsatte att trava, kom till en bom och jag skulle då dra av lite mygg och knott som irriterade han och så lyckades jag såklart tappa spöt! haha klaaant. Så lånade Emmas på vägen bort och vägen hem hoppade Emma av, jag lutade mig över mot Calle och höll emot när hon hoppade upp, även om jag inte tror det behövdes men kan vara skönt på en 3 åring att ha lite hjälp när man hoppar upp utan pall, det kallar jag teamwork
 
På hemvägen var det inte heller några problem, lite tvärnit när vi travade först men inte alls farligt. Men började skratta som tusan en gång för då travade vi först, först fick jag ducka för en gren så jag lutade mig framåt och sen direkt när jag höll på att räta på mig tog det tvärstopp hahah lär sett rätt kul ut. 
 
Han blev biten av en broms/älglus eller något annat i ljumsken påväg hem så han fick en kort stund lite panik och började galoppera på stället men kom ur det fort när Emma och Calle stannade.
 
Vi har ju inte tråkigt på våra uteritter i alla fall! Händer alltid spännande saker och vi sitter 99% av fallen alltid kvar. I morgon är det på't igen!
 
Fanta fick hälsa på kattungen Stina. Foto: Evelina Hellkvist Sandström
/Lovisa
Foto/Film, Fotografering, Lovisas inlägg, Stallet | |
Upp