Ponnier

Idag tog jag sovmorgon, åkte till Laura vid 11.30 och hon har haft lite "vila" i ca 2 veckor, eller hon har ju hanterats, varit med när det varit hoppning på banan, tränats vid häst vid hand osv men inget sånt som jag tränar henne. Idag hade hon valt att ha ler-spa dag, sen provade vi två sadlar på henne och en passade jätte bra som invänjningssadel. Longerade henne idag på banan och tur var väl det!
 
Hon var lite loj idag och hade fokus någon helt annan stans, men tillslut fick jag henne nogorlunda på en volt runt mig (hon vill gärna krypa in emot mig på ena halvan av volten) och idag tog jag även galopp på henne och då var hon tvungen att testa sadeln och hej vilka bocksprång det blev, tur ingen satt på! Hel vild, men det är allt kul att se lite fart och fläkt också. Så då vart jag ännu mera noga med att hon inte skulle gå emot mig på volten utan hon ska hålla sig där ute. I morgon ska jag dit igen så får vi se vilket humör damen är på, antingen blir det longering eller tömkörning, jag hoppas på tömkörning.
 
Åkte sen till mitt stall, där fick jag äran att rida Bponnyn Sherkhan och oj vilken underbar ponny! Jag trodde det skulle kännas jätte litet att hoppa upp på honom men nej då det gjorde det inte. Kände mig inte så frukstansvärt stor på honom heller, eller ja hade ju hoppsadel med mina hoppläder om jag hade haft dressyrsadeln hade det någon känts som jag var enorm! Började känna lite på honom och kolla läget, lite stel i högersidan var han men han har även stått en längre tid. Gjorde lite volter för att få han att lyssna och för att få chans att hitta knapparna. 
 
Det var ju länge sen jag red ordentligt så det tar lite längre tid att hitta knapparna än vad det gjorde förr när jag hoppade upp på nya hästar, men jag hittade mig själv och min sists och då hittade jag hans knappar också. Gjorde lite skänkelvikningar för att mjukgöra bakkärran och sen lite skritt-trav övergångar. Passade även på att trava över en cavaletti bom som Marie la fram åt Sofia. Tog en galopp i båda varven och han fattade rätt på en gång. Han orkade inte riktigt bära sig fyrkanten runt. Sen tog Sofia över och det såg väldigt bra ut och det är verkligen en super rolig ponny!
 
Det ända jag inte kunde släppa på honom var att han hade så fruktansvärt små och söta öron när jag satt på, hur gulligt?! Annars är det ju stora som hus öron men dessa tittade upp ett par cm från all päls och man bara, och när dom där for fram och tillbaka medans jag red såg det hur sött ut som helst. Kunde knappt ta upp blicken för just öronen haha!
 
Sensei fick komma in och borstas lite idag bara. Tänkte ta kort på tränset med lyckoängeln men glömde ju såklart det! Ska göra det i morgon om jag kommer ihåg.
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |

Plugg och ängel

Nu är "jullovet" slut (nja man har ju inte jullov på universitetet) och denna kurs har vi bokseminarium där vi ska diskutera böckerna inför hemtentan så jag håller på att läsa ut en bok som vi redan haft bokseminarium på, tänkte läsa ut den tills måndag, blir 28 sidor/dag det låter inte mycket med en engelska bok om konsumtion och produktion med grymt svåra ord är det riktigt jobbigt att läsa, läsa ut en annan bok under nästa vecka så jag läst den boken inför det bokseminariet. Har fortfarande inte hittat en bok och det verkar vara möjligt att få tag på den?! Biblioteket tänkte köpa hem den men den var slut hos deras återförsäljare och undrade om jag ville att dom skulle kolla om det fanns att låna hem som fjärrlån, hoppas verkligen det... Finns inte att köpa någonstans heller suck.
 
Idag kom lyckoänglarna som jag beställde, dessa är tränssmycken som man hänger på tränset som en extra detalj!
Sensei fick en grön då jag är lite små förtjust i grön. Speciellt grön/vit kombo mmmmhm det gillar jag starkt! 
 
Idag blev det pyssel på schemat för herren, friserade ett par cm på hans långa man och sen flätade jag den då han har såpass lång och tjock man att halsens päls inte får luft och samlas mycket stöv som jag inte får bort (sen typ omöjligt att borsta under när all man hänger vilt) samt några små bitsår som behöver läkas ut och gör bäst i frisk luft. Hoppas bara inte buskompisen Baron tar tag i flätorna och drar ;-) 
 
I morgon ska jag till Laura igen, 2 veckor sen jag var där sist! Dels pga vädret och isgatorna samt förra veckan fick jag ställa in pga min rygg. Sen ska jag även rida en liten B-ponny i morgon ska bli kul och se hur det är att hoppa upp på en så liten häst igen! Ursnygg som landade i stallet i eftermiddag. Vi höres i morgon igen.
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |

Promenad

Hej mina vänner!
 
Idag åkte jag ut på eftermiddagen när det började skymma ute. Tog in honom och han är nu bättre i sitt ben, lite svullen fortfarande men ingen värme så tänkte börja ta lite promenader så han får röra på sig (sen är han sjukt pigg så han måste aktivera skallen lite) så idag utrustade jag han med skydd, sadel, ländtäcke, träns, reflexer och mig själv med reflexer och pannlampa. Kändes nästan som jag skulle ut och rida. Fick hålla mig och tänka mig för fera gånger att inte hoppa upp så det går av ren reflex är all utrustning är på. 
 
Glömde bort att det var snorhalt ute så både han och jag slirade runt innan vi kom bort ifrån stallet och på grusvägen. Tog den korta rundan idag med att gå ut på grusvägen, igenom grusgropen och upp på vägen sen ner på stallplanen. Jädra pigga häst haha. Han vill ha fart och fläkt den där, kommer inte vara så lätt att rida ut på tror jag minsann men då kan man ju jobba honom trött också. Gud vad jag längtar tills att få rida in honom ♥ Nu snart börjar det nya året, om ca 1 vecka får han massage och efter det (beroende på vad som sägs) ska han få börja jobba på lite mer ordentligt igen. Nu har han bara gått i hagen såpass länge så nu börjar han bli rastlös och tiden flyger ju bara fram. Ingen rast ingen ro!
 
Nu ska han även börja vänja sig vid pall så jag kan stå på pall brevid honom, blir spännande eftersom han gärna dansar runt på gången när han tycker att han varit inne för länge och speciellt nu när han har mera energi och är pigg efter vilan!
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |
Upp