Höst kväll

God kväll på er, i detta höstrusk. Men visst är det mysigt? Här sitter jag i köket med ljus tända, chips, filt och kollar Harry Potter.

Idag tog jag ett steg i rätt riktning. Förra veckan bokade jag tid med en pedagog på studenthälsan med tanke på hur jag mått sista tiden. Hon sa att det inte är så konstigt att jag mår som jag mår. Den stress jag upplever just nu är samma stress man går igenom som när en närstående dör. Det är även prestationsångest inblandat i stressen. Vi pratade rätt mycket vad som är viktigt att tänka på samt vad jag måste jobba med mig själv. Men vi ska ses en gång i veckan och bokat upp november ut. Det viktigaste för mig just nu är att ta mig upp ur sängen. Om jag någon dag skulle känna att jag absolut inte tar mig upp och allt är dåligt och jag mår som jag gjorde under förra veckan skulle jag inte gå upp.

Som jag sa till henne med är att det är skönt att här ett skolämne att fokusera på och inte flera stycken. Sen att det inte är press på att komma in om det inte är obligatoriska lektioner. Jag tycker självklart att man ska åka in varje gång men om man mår som jag gör och blivit behandlad som jag blev på förra jobbet samt den stress och ångest jag har ska jag bara utmana mig själv lite i taget. Om jag inte kan så kan jag inte och det är inte mer med det. Det kommer ta tid för mig att ställa in mig på denna nya vardag än vad jag hade förut. Om jag fortsätter att inte lyssna kommer jag inte att klara alla 3 år. Så bara låta det ta tid, sjunka in och bara ta det lugnt utan alla måsten och allt runt omkring. Så ännu en anledning till att jag inte kommer uppdatera så mycket och nu vet ni varför också.

Åkte direkt till stallet när jag kom hem och gjorde iordning till Honey och Sensei, tog in honom och borstade samt smörjer lite sår han har på halsen. När jag tog av täcket så fick jag en chock vad stor han är haha, han bara växer och växer.. måste mäta han någon dag igen!

Vi hörs :)
/Lovisa

Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |

Hejsan

Länge sen!

Men det blev en vintervila för Sensei. Vi ska även in med Honey timmar husaby i november för utredning så hon får inte bli tiden innan.

Idag var jag och red Nattis som också var länge sen jag red, det gick jätte bra, hatar att inte gå först och nu när stora Humlan börjar hitta sig själv och sina bakben hinner inte lilla Nattis med så hamnar bakom. Så försökte rulla över i galopp men fick hålla i och då gav hon sig och valde att jobba på i stället. Så nu har jag världens träningsvärk i magen, rid konditionen försvinner snabbt!

Får bli bilder på mina fina ljuslyktor och även på hur avokadon växer så det knakar!
Vad vill ni läsa om?
/Lovisa

Foto/Film, Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |

Gammal eller ung?

Jag blir minst lika chockad varje dag när jag är i stallet.
 
Idag så skyndade jag mig upp efter skolan och slängde nästan in Sensei och han följde med så snällt, snabb borstade på benen för att få på skydd och sen tränsade för att hinna med Erica, Simon och Honey på skritt tur i skogen. Han accepterade bara läget och följde med mig, inga problem med något. Såg dock när jag borstade benen att han fått ett sår, nu på höger bak och var jätte svullen och hade runnit blod. Men rörelse är bra för svullnader! Han skötte sig exemplariskt på promenaden, när han blev varm så gick vi om Honey i ganska friskt tempo sen fick han lära sig att gå först, när han stannade och vägrade gå sa jag åt Erica att slå till han på rumpan och då gick han. Inga som helst problem att gå först helt plötsligt. 
 
Kom tillbaka till stallet och borstade han lite mer noga och smörjde med kylgél på svullnaden som också är smärtdämpande så han rör sig. Sen gjorde jag i ordning stallet och hjälpte Erica med Honey och slutade med att Honey gick ned på frambenen och la sig på dom fast stod med bak? Så nu blir det att ringa veterinär för sådär beteer sig inte en häst, jätte skumt!
 
Honey fick bada och jag tog in lilleman igen och borstade han ytterligare, gjorde rent i karlederna då han är rosa och har vita ben = mugg. Så borstade rent ordentligt och det jag inte fick bort tog jag en blöt svamp och svampade bort. Han kollade så snällt och nosade vad jag gjorde, klippte även manen lite och under grimman, samt öronen och lite längst ut på svansen så den växer ännu mera! Medans jag stod och pysslade med världens snällaste häst så hörde jag Erica stå och bli arg på Honey som gjorde tvärt emot det Erica bad om, flyttade sig inte, bet henne, trampade på henne, trampade på slangen mm så då skrattade jag lite inombords och tänkte "Vem är det som är unghäst egentligen, vem ska bete sig sådär?" Men man märker ju här vem som är hanterad redan från start och vet vad som gäller. 
 
Sen ställde jag in han i boxen för Honey inte skulle bli själv i stallet sen och gav han hö, men höpåsen utanför boxen var mycket mer intressant och min mobil. Den försökte han äta upp ett tag. Innan vi for hem så gav jag han hans kraftfoder och det tycker han är så gott, mumsa med lusern och bli grön i hela mulen mmmm, det vill man ha en puss av!
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |
Upp