Ensamvarg

Har kommit in i en period där jag vill vara själv i allt, själv hemma (visserligen är jag det redan haha) men tar avstånd, blir då svår att nå kanske och bara vill vara ifred. Samma i stallet, åker upp under dagtid när det är mest sannorlikt att alla andra är på jobb eller gör annat. Vissa dagar åker jag upp på morgon också. Det är så himla skönt att kunna göra allt själv. Visserligen ska man ju inte vara själv med en unghäst speciellt inte en 1 åring. Men jag har inte folk runt mig som kan och lever upp till mina krav eller förväntningar så då gör jag allt själv i stället. Jag är inte en fan av att man ska hantera unghästar själv och jag tycker egentligen det är ren idioti att göra det och vill inte att andra gör det. Men som sagt, har man inte folk runt om kring sig som kan hjälpa till får jag lösa det själv, så enkelt är det. 
 
Idag lasttränade jag honom lite. Han testar ju ganska mycket och är inte rädd. Så tog med pekpinnen (dressyr spö) och bestämda attityden och började lasta. Han backade några gånger och då backade jag honom bara ännu mer tills jag sa stopp. När han stannade och inte ville gå närmare backade jag honom, gick en bestämt fram och efter kanske 4 gånger så klev han på enda in utan att ens tveka. Tog godiset och stod och väntade tills jag sa att han skulle backa ut. Sen gjorde jag samma sak igen och han klev rätt in. Vill ha en lättlastad häst igen och kunna lasta han själv, för att kunna göra det jag vill inte och inte hålla på att vänta in folk eller hjälp osv. Så jag är super nöjd med dagens lastning! 
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |

Black friday?

Det här med black friday.. Jag har inte fattat grejen, butikerna höjer ju priset innan och sen sänker till "ordinarie pris" och skriver att det är rea? Näe inget för mig. Åkte in på fm till skolan för grupparbetet, men vi jobbade inte så mycket utan satt mest och snackade hehe.. Sen åkte jag till biltema för att köpa vindrutetorkare för jag såg knappt något för mina var så dåliga. Jäklar vad folk det var till och från bergvik, är alla shoppinggalna idag?
 
När jag åkte hem åkte jag förbi Laura och idag stod det början av tömkörning på schemat. Det gick jätte bra att gå till banan och hon tvekade inte en enda gång, blev lite nyfiken när Marie kom bakom oss och ville kolla på henne. Kom till banan och först förstod hon inte alls och såg nästan lite sur ut, sen följde hon efter Marie och då passade jag på att gå lite bakom och styra lite, i början gick det ju inte alls utan hon gick dit hon ville men efter något varv så gick det att styra henne! Lite klurigt att bromsa och få henne att göra halt, men första gången hon tömkördes och jag ger henne VG. Söt lite ponny som är klok och kommer nog vara väldigt rolig att jobba med!
 
Åkte sen till lilleman, tänkte att jag skulle lastträna honom idag men nöjde mig med att gå runt transporten så han fick nosa och se på den, märkte även igår att han har mycket energi efter nästan 2 mån vila. Så jag bestämde mig för att prova att släppa han i hagen utanför stallet. Först stod han bara i hörnet och så sa jag traaava och då satte han igång, super lycklig att få springa igen och han travade, varv på varv, galopperde, gjorde caprioller, bakuter, spinn, han övade även passage. Hann filma rätt mycket för han sprang i säkert 20 min utan att vilja sakta in och han var alldeles anfodd och trött när jag tillslut lyckades locka in honom. Han har energi den pållen och han kommer inte bli rolig efter vila. 
 
Han var full av grus och lera när vi gick in så jag bestämde mig för att spola han. Han är bara spolad 2 ggr tidigare, en gång förra året när han fick ett sår på ena frambenet och sen en gång i höstas när leran kom. Men han såg förjävlig ut och kunde inte släppa ut han så, sagt och gjort. Men han var inte med på noterna. Han har rätt svårt att varva ner och komm till sitt inre lugn igen efter jobb, något som måste jobbas med. Så han var rätt hestig på gången så han dansade runt, kickade med bakbenen, snorde in sig i slangen, slog med huvudet och slet sig fri. Men jag fick benen rena! Och fördelen med honom är att han aldrig gör något dumt emot en människa. Även om han idag var hysterisk och slog med benen och dansade fram och tillbaka så viste han exakt vart jag var och han var inte i närheten av att springa på mig. När han slet sig loss så stod han bara i spolspiltan och gick inte ut eller något. Då hängde jag upp slangen och han följde efter mig in i hörnet. Så dum är han inte och han lyssnar fruktansvärt bra. Nu vill jag bara rida honom!
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |

Hemskt mycket hej!

Hej mina vänner!
 
Jag har försökt att knåpa ihop ett inlägg sen i söndags, eller egentligen sen i lördags men jag finner inga ord. Jag vet inte vad eller ens hur jag ska skriva. Jag har lixom tappat allt med skrivandet tror jag och bara tänker på akademiska och vetenskapliga texter, hur man skriver PM, mini PM och uppsats. Hur man bygger upp och hur mycket man måste reflektera över vad man skriver och vara genomtänkt. Men det fungerar ju inte riktigt här i blogg värden. Visst det är genomtänkt det jag skriver och ändå rätt bra forumlerat tycker jag, eller? Jag vet inte alls vart jag ska börja eller hur genomförbart jag ska skriva. Har hoppa in för många gånger nu och skrivit "Sista tiden.." "detta har hänt" och allt har varit kortfattat och inte alls så innåtgående med hur det är. 
 
Men Sensei har fortsatt vila, kommer in då och då och borstas. Han växer så det knakar och han har även börjat bredda sig så han är inte så tunn nu. Storlek cob är för litet snart, 135 täckena är på gränsen till för trånga och hans ben är enorma. Vart ska det sluta?
 
I helgen var jag och kollade på en 2,5 åring, ägaren kontaktade mig och frågade om jag kan hjälpa till med hantering ifrån marken, markarbete och inridning samt visa på 3 års test i Maj. Det gick bra och det är en väldigt fin ponny som också visades på fölvisning och blev klass 1 föl så det är väldigt lovande! Hon fick lite tips om hanteringen och just med att hon inte får backa utan att människan säger åt henne att backa, det tycker jag absolut är viktigast. Att ha en backande häst är omöjligt för då tar dom till det i allt och sen är det stor risk att dom ställer sig på bakbenen. Gav lite tips om tränsningen och att dom ska gå med det på promenader så hon får känna på bettet lite och tugga och fundera. I början nu kommer det vara mycket hantering, lös galopp, tömkörning, häst vid hand, uppställning, promenader osv och sen när snön kommer så är det fråga om att börja rida in. 
 
Att rida in henne nu när det är lerigt, blött osv är väldigt riskfyllt med halka och dom kan slå sig, eller alla runt omrking kan slå sig så då är det bättre att vi satsar på att få henne välhanterad ifrån marken först. Kommer åka dit ca 2 ggr/veckan och sen i helgen ska jag försöka ta mig upp till min kusin och rida hennes kusar också.
Ha det toppen!
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | | Kommentera |
Upp