Övergångar

Idag hade jag tänkt tagit ett dressyrpass på Fanta som sista passet innan hon åker hem, men regnade på fm så blev ganska blött och ville inte chansa att halka så blev en uteritt på ca 1 h i stället.
 
Idag var fokus på övergångar och lätthet i handen, Emma tycke nämligen hon var okänslig igår när hon låg på i traven så det var huvudfokus idag. Först gjorde jag mycket skritt-trav-skritt övergångar med 3-10 steg skritt och sen trav i olika längd och varje gång hon blev lite "för mycket" i handen så gick jag ned till skritt, men ju mer man höll i henne desto snabbare gick det. Hon lyssnar otroligt bra på sitsen och när jag satt till ordentligt och kramade med tygeln och sen gav eftergift direkt så var hon inte alls okänslig. Men det gäller att hitta dessa knep och nu har jag gjort det.
 
Började sen göra galoppfattningar, enbart i uppförsbackarna så hon fick jobba med fattningarna och ta i med rumpan uppför. Gissa vem som blev trött? När vi hade kommit halvvägs hade hon inte så överdrivet med energi, inte sådär som man känner att hon går på tårna och bara väntar på att bli iväg släppt och springa allt vad hon kan. Fast det är ju såna hästar jag vill ha, känsliga, framåt och villig till arbete.
 
Men drar ner på kraftfodret nu när hon ska hem till Ingela så att hon inte är såhär pigg när hon ska börja rida, för då är risken att Fanta gör något om hon skulle bli rädd. Hon hoppar ju till och är lite tittigare men hon skulle aldrig göra något för att kasta av ryttaren. Verkligen aldrig. 
 
Hon blev rätt svettig så hon fick bada efteråt och tyckte det var riktigt skönt, lite godis fick hon med. Så detta var mitt sista pass på Fanta, i morgon ska Emma ta sitt sista pass på henne också och sen åker hon hem till Ingela. Men vi har fortfarande ett mål med Fanta under nästa år och det kommer jag berätta om i morgon eller på måndag!
 
Påväg mot stallet på den mysiga stigen/vägen. Fick verkligen höst feeling när jag red och just på denna stig bara skrek det höst. Men hösten är nog den mysigaste årstiden tycker jag, fina färger, blir lite kyligare (redan blivit höstförkyld), älskar att kunna tända brasa, ljus, ligga med filt, alla fina höstdagar med solen som har den speciella färgen. Allahelgona och halloween. Älskar egentligen allt med hösten, utom leran.
God natt!
/Lovisa
Lovisas inlägg, Stallet | |
Upp